CLASA XI C - Pagini personale

 

 

Maria Elena Panaitopol

Bucuresti, 2014

Email: lpan04@yahoo.com

Tel: 0216532301

Mobil: 0743989459

 

 

Mari Bacescu (Baca) 1964

 

Prof. Maria Elena Panaitopol 2014

Am urmat cursurile Facultatii de Matematica a Universitatii din Bucuresti.

La terminarea facultatii am fost repartizata si am efectuat cei 5 ani de stagiu obligatoriu in comuna Soldanu – Oltenita. Apoi am fost profesor suplinitor timp de 4 ani la liceele George Cosbuc si Ion Luca Caragiale dupa care, timp de 30 de ani am fost profesor titular la Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti.

Pe langa activitatea desfasurata la catedra, am fost profesor metodist si indrumator de practica pedagocica a studentilor facultatii de matematica a Universitatii din Bucuresti intre 1985-2007.

Am publicat un numar de peste 40 carti, articole si note, singura sau in colaborare. O serie de lucrari au fost citate in carti aparute in edituri consacrate sau in articole din publicatii centrale. Un numar important din problemele propuse de mine au facut obiectul unor concursuri scolare sau au aparut in reviste prestigioase precum “Gazeta Matematica” sau “Revista de Matematica din Timisoara”. De asemenea, numeroase proleme au fost incluse in manuale sau culegeri de catre autori apreciati.

In anul anul 1973 m-am casatorit cu tanarul asistent al Facultatii de Matematica, Laurentiu Panaitopol, cel care avea sa ajunga peste ceva ani, Prof. Univ. Dr. Laurentiu Panaitopol si am avut o casnicie absolut minunata plina de matematica si cu multe, multe calatorii in toata lumea. Din pacate, in anul 2008 sotul meu s-a prapadit. De atunci scopul meu a devenit pastrarea memoriei lui si mentinerea vie in amintirea tuturor prin organizarea in fiecare an a Concursului National de Matematica “Laurentiu Panaitopol”, cu 500-600 de elevi participanti, din toata tara, anul acesta urmand a avea loc cea de-a saptea editie. Concursul a fost initiat si este sprijinit de catre Societatea de Stiinte Matematice din Romania, Institutul de Matematica al Academiei Romane, Colegiul National Spiru Haret din Bucuresti.

 

In afara de sotul meu am iubit toata viata meseria pe care mi-am ales-o si pe care o practic inca cu pasiune fiind si in prezent profesor de matematica la Colegiului National de Informatica Tudor Vianu din Bucuresti.

Astept cu interes si nerabdare intalnirea cu colegii de liceu si retrairea cu aceasta ocazie a unor ani care nu se pot uita si care au insemnat atat de mult in pregatirea noastra de mai tarziu.

 

 

Doctor Veterinar ILIE GEORGESCU

Data nasterii: 18 mai 1946

Educatie si formare: Liceul 36 Bucuresti, Facultatea de Medicina Veterinara Bucuresti (1946-1969)

Tipul calificarii: doctor, medic veterinar.

Experienta profesionala:

·         Herghelia Jegalia – sef ferma cabaline, sef complex zootehnic, director (1969-1982)

·         Centrul republican pentru cresterea cabalinelor si calificarea cailor de rasa – medic veterinar, sef program cercetare stiintifica in cresterea cailor de rasa (cal de sport romanesc, etc), director (1982-1994)

·         Hipocan Corbeanca – fondator si administrator Club hipic (1994-1997)

·         Crescator particular de cai de sport romanesc si pur sange englez din anul 1997

·         Branis-Agro Branistea – administrator (1997-2010) – productia vegetala, crestere porci, abatorizare, procesare carne, comercializare.

·         Participari  la concursuri hipice si congrese hipice international: Franta, Germania, Rusia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Austria

Alte aptitudini si competente:

·         Activitate in cadrul biroului Federatiei Ecvestre Romane (13 ani membru in biroul federal), fondator al unor asociatii sportive hipice (Jegalia, Corbeanca)

·         In anul 1991 impreuna cu 57 initiatori am pus bazele refondarii juridice a Jockey Club Roman

·         In anul 1999-2001 – director de concurs al curselor de galop de pe Hipodromul Mangalia

·         In anul 2001 pana in prezent ca reprezentant al Jockey Club am participat si efectuat premieri la concursurile hipice din tara

·         In anul 2001 – Paris, am participat la concursurile de comisar de curse de gallop

·         Publicarea de articole in reviste de specialitate si presa

·         Interviuri si analize la radio, tv, presa pe probleme hipice

·         Filme: am participat la filme istorice, coordonand partea hipica si avand diferite roluri in filme precum: Stefan cel Mare – Vitanidis, Vlad Tepes – Doru Nastase, Eroi au fost, eroi sunt inca – Razboiul de Independenta 1977 – Sergiu Nicolaescu, Vilhem Cuceritorul – serial Franta – Gilles Grangier si Sergiu Nicolaescu

Activitate stiintifica:

·         Sef program cercetare stiintifica privind cresterea cailor de rasa in special cal de sport romanesc si crearea de noi rase de cai

·         Promovarea calului de sport romanesc in concursuri interne si internationale

·         Autor Stud Book – cal de sport romanesc, vol. I

·         Autor Stud Book – pur sange englez, vol. XI si XII

Familie: Cu sotia Valentina, impreuna din 1972, am doi copii: Bogdan – 1978 si Iulia - 1989.

E-mail: ilie.georgescu46@gmail.com

 

Ana Alexandra Murtaza (Erhan)

Bucuresti

Email: porumbreanu@yahoo.com

M-am născut în Bucureşti pe 21 noiembrie 1946. Mama era chimistă şi tata era inginer.

Copilaria mea a fost fericită: aveam o curte mare plină de flori şi pomi fructiferi.

Paştele şi Crăciunul erau sclipitoare în curăţenie şi bucate specifice evenimentului, preparate de mama, o gospodină desăvârşită. Puteam primi o bucăţică de halva învelită în poleială sau o poză cu lebăda albă din baletul lui Ceaikovski. Mirosul de brad şi lumânărelele aprinse creau o atmosferă de vis. N-am să uit niciodată clopotele bisericii în Seara de Înviere, cireşii proaspăt văruiţi şi înfloriţi, cerul înstelat şi mirosul îmbietor de cozonac.

Am demarat foarte greu în ale cărţii, spre disperarea părinţilor mei. Probabil, imaginaţia prea bogată îmi bloca accesul la semne abstracte şi impuse. De fapt, am urât toată viaţa orice activitate impusă.

Nu ştiu să explic cum a reuşit doamna învăţătoare Uţa să mă atragă spre studiu şi teme şi iată-mă în şorţul pepit cu o enormă fundă albă la gât, parcurgând fără obstacol cursul primar.
Dar întâlnirea fundamentală în formarea mea intelectuală a fost cu doamna profesoară Ştefania Golopenţia. Aşa am devenit un cunoscător foarte bun al gramaticii limbii române şi am descoperit în mine un povestitor înnăscut.

Fără a excela în ştiinţele exacte, după terminarea liceului şi un insucces răsunător la facultatea de chimie, o carte  - „Madame Curie” - m-a hotărât să urmez Fizica şi, bineînţeles, o specialitate de “Fizică atomică şi nucleară”. Eram la vârsta la care aveam nevoie de stabilitate în jurul meu, ca să mă sprijin pe mine însămi, deci căutam obiectivitatea neinfluenţabilă de micile sau marile necazuri.

Frumuseţea universului creat de minţi strălucite mi-a fost dezvăluită de profesorii noştri. Câteodată aş dori să reiau acele timpuri de student în amfiteatru sau laborator, dar tare mi-e teamă că n-ar mai avea acelaşi farmec...

Timpul trece repede şi iată-mă absolventă a secţiei “Reactori nucleari”. După susţinerea lucrării de diplomă, m-am căsătorit cu Mircea Erhan care era cadru universitar la Politehnică şi parcurgea Facultatea de matematică în urma unui pariu făcut după un examen cu profesorul Şabac. Din cauza asta, nu am putut pleca la Piteşti, după Reactori, şi am ales învăţământul.

Am fost profesoară de fizică de liceu întreaga mea viaţă profesională. M-am simţit foarte bine înconjurată de adolescenţi.
Nu am avut performanţe speciale, dar a fost permanentă dorinţa de a explica simplu, dar cu termeni adecvaţi, fizica programei de liceu. Eu am dat

din sufletul meu, iar ei mi-au dat satisfacţia unei dezvoltări intelectuale solide.

După 1990, unii tineri au înţeles greşit libertatea. Cred că ei au gândit că este permis orice, fără a munci serios. Nu m-am adaptat acestei tranziţii comportamentale, şi am profitat de legea ce permitea pensionarea la 50 de ani, dacă îndeplineai anumite condiţii. Mi-am rotunjit pensia cu lecţii particulare de fizică şi gramatică încă vreo patru ani, până când am descoperit că nu mai aveam răbdarea cuvenită pentru a explica.

Cum fiica noastră, Ioana, a făcut studii economice, mă uitam cu jale la praful acumulat în cărţile de matematică şi de fizică, din biblioteca familiei Erhan. Am luat o hotărâre foarte dură sufletului meu: le-am donat bibliotecii laboratorului de fizică a liceului de la care m-am pensionat. Îmi lipsesc şi acum, precum nişte prieteni serioşi şi discreţi.

Poate că cineva va avea nevoie de ele, poate că cineva va fi fericit să le consulte, poate...

Viaţa mi-a dat şi mi-a luat mult...

Acum sunt bunică şi am doi nepoţi, Elise şi Gabriel.

Să zicem că, deocamdată, cam asta e…

 

Costion Nicolescu

Bucuresti

Email: costion@clicknet.ro

a) Ce studii ati facut /profesie ati ales dupa incheierea scolii?  Unde, pana in 1989?

a) Prima facultate:Facultatea de energetică, secţia electroenergetică, din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti (1964-1969).

Inginer (septembrie 1969 - februarie 1991).        

 A doua facultate: Facultatea de teologie, din cadrul Universităţii Bucureşti
(1990-1994).

 Studii aprofundate în teologie la Universitatea Bucureşti (1994-1995). 
 Doctorat în teologie la Institutul de teologie ortodoxă "Saint-Serge" din Paris (2007).

 Cercetător ştiinţific în etnologie şi antropologie până la ieşirea la pensie (februarie 1991 - ianuarie 2011).  

b)  Ati profesat in tara?  Ati continuat in strainatate, dupa 1989??  In ce tara?   La ce Institutie/  institutii ? 

 Numai în ţară.
În total la trei instituţii:

            1969-1973: - Întreprinderea de
Construcţii Metalice Prefabricate (celule electrice)

            1973-1991: - Centrala Industriei
Bumbacului Bucureşti

            1991-2011: - Muzeul Țăranului Român

c) V-ati facut o familie? Aveti copii ?  Acum , unde locuiti / traiti? 

 M-am căsătorit (1972) cu Maria. Am doi copii: o fată (Antuza - n. 1976) şi un băiat (Ioan - n.1978). Am cinci nepoţi: trei băieţi (Luca - n. 2002, Julian - n. 2004 şi, respectiv, Stefan - n. 2008) de la fată, un băiat (David - n. 2006) şi o fată (Ambrozia- n. 2011) de la băiat. 
 Locuiesc în Bucureşti. Tot timpul am locuit în Bucureşti.

d) O opinie  generala: Sunteti multumit  de ce ati putut realiza? de ce v-a oferit viata?

 În mare, da, sunt mulţumit. Nu mă plâng. Probabil că, în alte conjuncturi şi cu alte abordări, aş fi putut să fac mai mult şi mai bine.
Dar, la fel de bine, s-ar fi putut să nu fac mai nimic din cele cu care mă legitimez astăzi.


 e) Daca se poate - indicati / mentionati o realizare / realizari
 importanta/e, cu care sa se  poata mandri si Scoala ( ! )

 Nu ştiu... Dacă este vorba ca să se mândrească Şcoala, atunci poate că ar fi de menţionat cele 15 cărţi pe care le-am  scris:

 Spre o cultură liturgică (eseuri), Ed. Anastasia, 1999

 Cine se teme de Biserică? (eseuri şi articole), Ed. Christiana, 2002. 

 Riscul de a fi ortodox (interviuri), Ed. Sophia, Bucureşti, 2002.

 Sufletul între rai şi iad - o viziune tradiţională românească asupra judecăţi particulare (cercetare), Ed. Vremea, Bucureşti, 2003.

Teologul în cetate - Părintele Stăniloae şi aria politicii (eseu +interviu), Ed. Christiana, Bucureşti, 2003.

Elemente de teologie ţărănească (cercetare), Ed. Vremea, Bucureşti, 2005.

Bucuria convorbirii (interviuri), Ed. Teognost, Cluj-Napoca, 2006.

Chipul ca o catapeteasmă (studii şi eseuri), Ed. Sophia, Bucureşti, 2009.  

 Et in Athos ego / Muntele sfinţit (însemnări în urma unei călătorii), Ed. Reîntregirea, Alba Iulia, 2010.

 Hristos, Adăpostul, Veşmântul, Hrana, Doctorul şi Leacul omului şi al omenirii pe calea mântuirii (teza de doctorat), Ed. Renaşterea, Cluj-Napoca,  2011.
Sarea Pământului - încrucişări, întâlniri, însoţiri - (portrete, prezentări,  evocări), Ed. Doxologia, Iaşi, 2011.

Mic tratat de iubire urmat de alte iubitoare studii şi eseuri, Ed. Doxologia, Iaşi, 2012.

Credinţa, nădejdea şi iubirea în viaţa şi opera lui Andrei Tarkovski  (monografie),Ed. Lumea credinţei, Bucureşti, 2013. 

Carte pentru îndrăgostiţii care vor să se împrietenească (eseuri), Ed.Sophia,  Bucureşti, 2014.

Costion Nicolescu - Cine sunt eu (varianta literara).docx (27831)

Sub pecetea tainei - Despre dragoste, cu Costion Nicolescu:
https://www.formula-as.ro/2011/980/asul-de-inima-45/sub-pecetea-tainei-despre-dragoste-cu-costion-nicolescu-14028

 

 

Leonovici Minola Rodica

Bucuresti

Email: lminola@yahoo.com

 

 

P.: Fizician, conf. univ., dr. în fizică; DF.: Fac. de Fizică, UB; N.: Bucureşti, 3.10.1946;Pă.: Nicolae şi Viorica; 
IS.: 1964-69 Fac. de Fizică, Bucureşti, 1978 Dr. în Fizică; C.: 1969- 90 Asist., Fac. de Fizică, UB, 1990- 99 Lect., Fac. de Fizică, UB, din 1999 Conf., Fac. de Fizică, UB; 2010-pensionată după 41 de ani de activitate

PD.: Proiect CEEX-MODUL I Nr. 2 - Cex 06 - 11 (2006): "Studiul proceselor de generare a radiaţiei laser cu electroni liberi în domeniul 1 MeV - 50 MeV" General, Subcontract nr. 11018/24.07.2006, încheiat între INFLPR - Bucureşti şi UB, desfăşurat pe o perioada de 3 ani: 2006- 08; Dom. şt.: Fenomene de relaxare şi proprietăţi optice în materiale feroelectrice, Efectul piezoelectric static, dinamic şi conducţia electrică în piezoceramice, Proprietăţi magnetice ale unor ferite în prezenţa conducţiei electrice, Studiul proprietăţilor electrice în curent continuu şi curent alternativ al unor compuşi calcogenici;

 Pb.: "Complex Semiconducting Ceramics", Journal of the European Ceram. Soc., Vol. 23 (2003), "Structure and properties of As25 Te35Si40 glass" Physica Status Solidi B, V. 240 , (2003), "Magnetic and Mössbauer spectral studies of R3 Fe29Mox compounds (R=Y, Nd, Sm, Gd, Tb and Dy)", Journal of Alloys and Compounds V 392, (2005), "Structural transition and intermediate (Boolchand) phase in amorphous thin films of the As2 S3 -GeS2 system", Journal of Optoelectronics and Advanced Materials Vol. 9, No. 10 (2007), "Silver/amorphous As2 S3 heterostructure", Journal of Optoelectronics and Advanced Materials Vol.11, No. 11, (2009); 

Pr.: ECDL Core Certificate, 16.04.2009;M.: Soc. Europeană de Fizică; Soc. Română de Fizică; H.: calculatoare; L.: franceză, engleză

 

Minola Leonovici

 

Vasilica Diaconescu  - Cristea

Bucuresti
Tel.: 0725048353 
E-mail : vasilicacristea89@yahoo.com

  1964              2014

 

HELLO ! SI… BINE V-AM GASIT !                                                                                   

LA MULTI ANI  CU SANATATE , TUTUROR DIN PRIMA PROMOTIE DE ABSOLVENTI  1964 A LICEULUI 36 !

SA NE REVEDEM CU TOTII CAT MAI DES SI CAT MAI MULTI ANI !

REGRETE MARI DIN SUFLET PENTRU CEI CARE NE-AU PARASIT!  DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA !

 

 « ROMANUL VIETII DUPA ANII DE LICEU ! »

(pe scurt)

 Porecle scoala  : Dixon, Vasca
 Porecla New York : Vali
Nascuta : 1 Aprilie  1946 (Pacaleala la Romani -  Fool’s Day la Americani), casatoria 2,  la New York de Halloween 31 Oct 1988
 USA              :  (949) 467-1898 (California, Lake Elsinore/ Mai 2013)

                       :                            ( New York 1988 – 2001- pensie Sony Music Ent.)

                                                    ( Bucuresti 2001 –apr 2013)

 Dupa scoala   : Primul job  : Magazinul SORA, Gara de Nord – calculator  - 1964- 1965

                        : Al Doilea job : Institutul Cantacuzino –contabil/statistician - 1965-1988

                        : Prima casatorie   ( 03 Ian 1965 -1981  Duculescu - roman)

                        : A doua casatorie ( 31 Oct 1988-2012  Cristea – roman –american  )      

Actualmente    : Vaduva, fara copii, dar cu 9 nepoti; 15 stranepoti; 5 + 1 stra-stranepoti

Tata ,casat. la 19ani  : Prim solist al Operei Romane Bucuresti –tenor – dec. 1979 - 68 ani

Mama, casat. la 19 ½ ani: casnica – Mama Eroina 8 copii (7 fete + 1 baiat)   - dec. 1971 - 59 ani    

Surori : #1 – prof. Franceza – Romana- Spaniola, decedat – 1998 - 62 ani/RO

             #2 - Dr Stiinte Juridice/Cercetator/ FR

             #3 -  Dansatoare Ansamblul CCS, Asistent medical /CA

             #4 - Asistent Medical /RO

Frate     #5 - Ofiter de Marina Comearciala, Comandant de Nava, naviga si azi la 70 ani

                    Porecla Scoala 146 Panduri, Dixon, coleg cu fratele  Rhodei Protopopescu  

             #6 -  Subsemnata, cu doua domicilii :   RO & US, Degree in Accounting la NY

Sora      #7 - absolventa Liceul 36, a 3-a Promotie – prof. Fr/ Engleza- Nunavut/CA

Sora      #8 – Prof Gim. Med. , copii mici cu defectiuni locomotorii: deced. 2002 la 52 ani

 

Deci, pana in anul  in 1988, am lucrat in tara, iar apoi in RO si US, pana la iesirea mea la pensie.

Joburi  si College US , in general contablilitate , salarii si probleme administrative.  

1.  Art. Automotive LTD. Woodside , NY, secretary -  bookkeeper 1990

2.  Kotler Construction Inc. & Victor Contracting   - Part Time bookkeeper / 1994

3.  RED Distribution/ aka Sony Music, A/P Travel & Entertainment Department 1995

4.  Sony Music Entertainment, Accounts Payable, 1996 – 2001(pensie)

In perioada 1991 – 1993, am frecventat cursurile Colegiului Plaza Business Institute, New York, Associate  Degree in Accounting and Information Systems. 

 Dupa absolvire, familia mea s-a mutat in Romania pe motiv de sanatate .

In aceasta perioada, am avut doua servicii in Bucuresti, la Ambasada Americana, Fulbright Commission , Excutive Assistant, probleme  administrative si contabilitate si Amero Ltd, finante/contabilitate.  Servicii la care am renuntat prin deschiderea unei firme si a relocarii la New York in dec 1994.

Desi,  datorita emotiilor puternice de la BAC, mi-a fost frica sa  dau examen la facultate scoala se poate mandrii cu mine  ca am fost apreciata  atat la locul de munca cat si la colegiu. Scoala si educatia primita in Romania, m-au facut sa ma simt mandra ca sunt roman , primind admiratie si apreciere din partea sefilor ai a colegilor, regretand plecarea mea si ramanand prieteni, inclusiv cu sefii de la Sony Music. La colegiu am intrat din prima cu note mari si la fel am graduat . Am primit diplome de onoare, fiind cu note mari pe Dean’s List si President’s List. Am fost recomandata sa merg urmatorii 4 ani la Facultate, renuntand  prin intoacerea familiei mele in tara..  Soacramea suferea de  Alzheimer iar,  sotul suferise un accident cerebral. Amandoi doreau sa petreaca utimele clipe de viata in tara natala. I-am adus acasa, iar eu am inceput  drumurile  peste Ocean, pana am iesit la pensie. Apoi,  am revenit si am avut grija lor pana la sfarsit. Acum le duc dorul si lipsa si nu imi gasesc locul nicaieri. Datorita lor sunt cetatean American , am doua pensii si o situatie destul de buna. Am ramas cu amintirile si calatoriile pe la rudele imprastiate pe doua continente.

Poate ca nu as fi fost asa de buna la facultate, dare  eram mandra de rezultate si de faptul ca m-am putut descurca numai cu engleza invatata la scoala si bineinteles cu matematica. Mi-a placut sa lucrez cu  cifre.

Despre  realizari ?  Cred  ca ar putea fi faptul ca mi-am pastrat credinta in Dumnezeu si pe meleaguri straine, ducand obiceiurile frumoase ale Nasterii Domnului si invatand copiii romani americani din comunitatea noastra Newyorkeza. Am fost propusa sa ma  ocup de infiintarea primei scoli de Duminica pentru copii si  sa accept sa fiu profesoara de Religie  in anul 2000 la dorinta regretatului Paroh,  Arhimandrid Mitrofor Vasile Vasilache, ce pastorea credinciosii   Bisericii Sf. Nicolae, Woodside NY . Am avut ca elevi 14 copii cu varste de la 4 ani la 11 ani, baieti si fetite. Ii invatam rugaciuni, cum sa se poarte in Biserica , sa vorbeasca si sa citeasca romaneste. Le-am facut rost de costume nationale, stea, sorcova.  Le-am adus din tara buhai si steagul ramanesc. I-am invatat colinde si am colindat pe enoriasi si romanii cu afaceri. Ne-au admirat si le-am facut surpriza placuta tuturor..Preasfintia Sa, era tare mandru si iubea mult copiii. Mi-aduc aminte, ca mi-a imprumutat bani pentru pasaportul American. Ai mei erau in tara si nu aveam , era inainte de salariu. ,M-am dus sa multumesc la sfintele Icoane si Parintelui, sa inapoiez datoria si i-am aratat pasaportul cu cetatenia Americana. Mi-a spus: “Vasilica, asta nu e Pasaport.”. “ Dar ce e Sfinte Parinte??, am intrebat.. “ Este Carte Cereasca! Ti-a deschis Dumnezeu, toate drumurile !” – a raspuns.  M-am emotionat foarte tare dar am sintit si o bucurie de nedescris. Am fost  prin multe incercari, dar am primit si puterea de a trece peste ele. Iar acum folosesc “Cartea Cereasca”  aducand lauda , slava si  multumind Bunului  Dumnezeu  pentru toate! 

Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti si sa ne ocroteasca cu Harul Sau! 

Imi cer iertare pentru lipsa mea de talent in a scrie. Dar am scris  din tot sufletul.

Va multumesc.

Diaconescu Vasilica (Cristea)                                                                                             

 

Baicoianu Petre Dan (Dingo)

Kuala Lumpur

Malaysia

dbaicoianu@sncl.com.my

a) Ce studii ati facut /profesie ati ales dupa incheierea  scolii ?  Unde, pana in 1989 ?

 Facultatea de Energetica, Sectia Electroenergetica (coleg cu Carstoiu Victor, Nicolescu Costion Sandu si Tamaduianu Emanuael cu care am fost coleg din scoala primara!)

b)  Ati profesat in tara?  Ati continuat  in strainatate, dupa 1989 ??  In ce tara?   La ce Institutie/  institutii?

 Institutul de Cercetari si Studii de Cai Ferate (ICST), Bucuresti: 1969 pana in Aprilie 1975 cind am plecat din tara dupa casatorie cu Sheila Bateman, cetateana Britanica.

British Rail (Calea Fearta Britanica): 1975 – 1980 in Londra

Metro Canada Ltd 1980: – 1986 in Kingston, Ontario, Canada de unde am lucrat la linii de transport in Vancouver, Toronto si Detroit, USA.

Dallas Area Rapid Transit: 1986 – 1988 in Dallas, Texas, USA

Kaiser Engineers: 1988 – 1994 in Los Angeles, California, USA.  (Am lucrat la citeva proiecte de linii ferate in Los Angeles in diferite capacitati pina sef de sisteme electrice)

Parsons Corporation: 1994 – 2008 in Kuala Lumpur, Malaysia, Los Angeles (California, USA), Denver (Colorado, USA), Taiwan, Los Angeles, Korea de Sud, la diferite proiecte pentro diferiti client.

SNC Lavalin, Vancouver, Canada: 2008 – present in Soci, Rusia la calea ferata Soci – Krasnaya Polyana si din 2009 in Kuala Lumpur ca Sef de Proiect la constructia a doua linii ferate.  Ultimul proiect se termina in iunie 2017 si poate ca o sa ies la pensie atunci….

c) V-ati  facut o familie  ? Aveti copii ?  Acum , unde locuiti / traiti ?

 Avem trei copii minunati: doi baieti, Nick, James si o fata, Romilly.  Ei locuiesc respectiv in Seattle, San Francisco si Los Angeles

d) O opinie  generala: Sunteti multumit  de ce ati putut realiza? de ce v-a oferit viata?

 Sunt foarte multumit de realizarile mele pe plan professional si de realizarile familiei.  Sheila si eu suntem fermecati de Orientul Departat unde am trait noua ani pina in momentul de fata, o perioada significanta di viata.

e) Daca se poate -indicati  /mentionati o realizare /realizari importanta/e , cu

 care sa se  poata mandri si Scoala ( ! )

Proiecte de profil international la care am contribuit:

Vancouver SkyTrain, cea mai lunga linie automata, fara conducatori in 1986 pentru Expo ‘86

Taiwan, Linia de Mare viteza, technologie japoneza dupa “bullet train”

Kuala Lumpur Kelana Jaya Line, linie automata, fara conducatori in 20010

Dan Baicoianu (Dingo)

 

A10-2 Hampshire Residence

Kuala Lumpur 50450

Malaysia

+60 16-351-7751

dbaicoianu@sncl.com.my